Vill du ha en offert eller veta mer om oss? Kontakta oss på telefon 0491-315 47 eller skicka ett mail!
tommy@sjokvistmurnings.se

 

Våra Öppettider :

Mån – Tor:  08.00 – 17.00
Fredag:       08.00 – 12.00
Lunch:        12.00 – 13.00

 

Lätta skorstenar

Lätta skorstenar

En skorsten ska vara…

…lätt och rostfri!
De tunga lyftens tid är förbi. Premodulskorstenen väger bara 12 kg/meter och kan därför enkelt hanteras av bara en person. Det underlättar när skorstenen ska monteras och gör att montaget går mycket snabbare. Varje skorstensmodul går dessutom att plocka isär, så att innerrör, isolering och mantel monteras var för sig.Skorstenens innerrör är tillverkat av rostfritt stål och det garanterar därför en mycket lång livslängd.Fördelen med en lätt skorsten är att den snabbt blir uppvärmd vilket omgående skapar drag i skorstenen.
skorsten1
…enkel att montera.
Skorstenens innerrör är utkragat i den övre änden. När lite pannkitt är struket i skarven är det bara att skjuta ihop rördelarna, försluta isoleringen och trä över den lackerade manteln. Inga spännband eller låsbleck behövs. Enkelt, snabbt och bekvämt.
skorsten2
…schaktfri.
Premodulskorstenen får monteras genom både övervåning och vindsutrymme utan att den behöver byggas in i ett schakt. Detta sparar mycket arbetstid vid monteringen och gör också att skorstenen kan bli en dekorativ inredningsdetalj på övervåningen. Det enda som krävs är att det är ett fritt luftat utrymme runt den fullisolerade skorstenen på minst 50 mm (för halvisolerad skorsten gäller 100 mm).
skorsten3
…möjlig att vinkla.
Premodulskorstenen går också att vinkla. Eftersom skorstenen skall gå upp 1 meter över taknocken, är det ofta önskvärt att komma upp med skorstenen så nära taknocken som möjligt. Genom att vinkla skorstenen och göra en sneddragning är det möjligt att komma upp med skorstenen alldeles intill taknocken, även om eldstaden placeras utmed husets lånvägg eller i ett ytterhörn.En mindre sneddragning kan ibland också behöva göras för att passera en limträbalk eller annat hinder.Premodulskorstenen går att vinkla efter 45, 38, eller 27 graders taklutning, och får installeras bara 50 mm från väggar och tak.
skorsten4
…säker.
En skorsten skall även vara säker, så att brandrisk inte uppstår. Premodulskorstenen är den första skorsten som testats av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut och uppfyllt kraven för typgodkännande enligt ny europanorm. Dessutom är den P-märkt vilket bl.a. innebär att noggrann och regelbunden tillverkningskontroll utförs av Provningsmyndigheten.Skorstenen är hårdtestad både för att motstå hård drift och eventuell soteld. Vid testerna har man tillfört en effekt av upp till 150 kW, vilket är ca 15 gånger så hög effekt som en braskamins maxeffekt. Det gör att du kan känna dig trygg med Premodulskorstenen.
skorsten5

Leverantörer

www.contura.se

NSPAB