Vill du ha en offert eller veta mer om oss? Kontakta oss på telefon 0491-315 47 eller skicka ett mail!
tommy@sjokvistmurnings.se
tobias@sjokvistmurnings.se

Öppettider:
Må-Tor: 08.00 – 17.00
Fre:         08.00 – 12.00
Lunch:    12.00 – 13.00
Fredag 17/5: Stängt

Kondens – Skorstensrör

Kondens – Skorstensrör

skorstenAtt sluta upp med att elda för kråkorna, dvs att satsa på effektivare förbränning, är alltid vettigt. Bra åtgärder kan t.ex. vara att byta panna, att byta brännare eller att göra den befintliga pannan effektivare på olika sätt.

Tyvärr har nästan alla förbättringar en baksida, nämligen kondens på grund av lägre rökgastemperatur. Kondens innebär att vattenånga och syror i rökgaserna stannar i skorstenen istället för att försvinna ut i luften.

Det aggressiva kondensvattnet gör hela rökkanalen fuktig, speciellt murfogarna som vittrar sönder snabbt. Sedan dröjer det inte länge innan läckorna är ett faktum!

Enda ekonomiska sättet att bli av med kondensproblemet är att minska rökkanalens tvärsnitt så att rökgastemperaturen i kanalen ökar. Då hinner rökgaserna inte svalna utan tar med sig vattenångan ut i luften. Men det är viktigt att rätt material används och att installationen görs med stor noggrannhet – annars kan du drabbas av värre skador!

Skorstensarbetarna arbetar uteslutande med NSP Skorstensrör – marknadens bredaste sortiment av funktionssäkra böjliga rör. Du kan välja mellan produkter i olika prislägen och med olika lång garanti. Alla produkter är utprovade och typgodkända i Sverige, vissa ända sedan 1964.

Vi gör gärna en bedömning av din skorsten och talar om vad som behöver göras för att du ska bli av med kondensproblemen, en gång för alla.

Länk till Nordiska skorstensprodukter: www.nspab.se