Vill du ha en offert eller veta mer om oss? Kontakta oss på telefon 0491-315 47 eller skicka ett mail!
tommy@sjokvistmurnings.se

Öppettider:

Må-Tor: 08.00 – 17.00
Fre:         08.00 – 12.00
Lunch:    12.00 – 13.00


 

 

 

 

 

Keramik

Kort om kakel & klinker

Klinker är glaserade eller oglaserade plattor av stengods med låg vattenabsorption. Kakel är porösare plattor som alltid är glaserade.

Kakel används mest på väggar och endast inomhus. Klinker används på både golv och väggar och finns även för utomhusbruk. På väggar med hårt slitage och på fasader och i simbassänger ska det vara klinkerplattor.
Granitkeramik rekommenderas för alla ytor, såväl inomhus som utomhus. Plattorna kan på grund av tillverkningsmetoden med fördel göras i stora format med mycket god måttnoggrannhet och samtidigt tunna. Rekommenderas med fördel på större offentliga golvytor.

I våtutrymmen ska golv och väggar förses med tätskikt under plattorna. Fogar är inte, och ska inte vara, vattentäta. Golv- och väggkonstruktioner för våtrum enligt PERs Branschregler ska vara godkända av Byggkeramikrådet och ingå i reglernas bilaga C. När våtrumsarbeten enligt PERs Branschregler utförs av entreprenör, ska företaget ha behörighet, utfärdat av Byggkeramikrådet. Behöriga företag finns i Branschreglernas bilaga D.

Keramik är ett miljövänligt naturmaterial som inte har någon skadlig inverkan på omgivningen varken under tillverkningen, användning eller kvittblivning.

Vi är auktoriserad inom branschorganisationen PER !
(Plattsättnings Entreprenörernas Riksförbund)