Vill du ha en offert eller veta mer om oss? Kontakta oss på telefon 0491-315 47 eller skicka ett mail!
tommy@sjokvistmurnings.se
tobias@sjokvistmurnings.se

Öppettider:
Mån – Tor: 08.00 – 16.00
Fre: 08.00 – 12.00
Lunch: 12.00 – 13.00
Semesterstängt!
v28 – v31 (8/7 – 5/8)

 

Microcement

Microcement

Microcement kallas ibland även för designcement och är ett naturmaterial som skapar unika ytor där ingen är den andra lik.

Materialet är en blandning mellan cement, vattenbaserade hartser, mineralpigment och tillsatser som tillsammans bildar en kompositbeläggning. De vanligaste användningsområdena för microcement är oftast för bänkskivor i kök, vid renovering/insättning av badrum eller som ersättning för vanligt betonggolv vid nybyggnationer. Materialet kan användas vid allt från små ytor inomhus till större områden på flera hundra kvadratmeter utomhus.

Det mest fördelaktiga med användningen av microcement är att det ger ett exklusivt och unikt utseende samtidigt som det med sin tunna tjocklek på 2–4 mm inte riskerar att förstöra redan befintliga konstruktioner. Då materialet inte bildar några skarvar är det även lätt att både underhålla samt hålla rent.

Beroende på vilket material man väljer kan ni som kund påverka och bestämma hur slät eller grov yta ni vill ha samt vilken färgsättning ni önskar. Microcement gör det därmed möjligt att skapa helt unika ytor med ett personligt utseende. Detta material ger också möjlighet att justera färgval även efter utfört arbete, vilket inte går att göra med vanlig betong.

Microcement är oerhört flexibelt och beroende på vilket resultat ni letar efter finns det olika produkter att välja mellan. Dessa är Microbase, Microdeck, Microfino, Microstone samt Aquaciment som alla har en egen särskild formula anpassad för olika områden.