Vill du ha en offert eller veta mer om oss? Kontakta oss på telefon 0491-315 47 eller skicka ett mail!
tommy@sjokvistmurnings.se
tobias@sjokvistmurnings.se

Öppettider v 25:
Må-Ons: 08.00 – 16.00
Tors 20/6: 10.30 – 14.00
Fre 21/6: Stängt
Lunch:    12.00 – 13.00

 

Josef Davidssons

Josef Davidssons

http://www.josefdavidssons.se

Idun No 1

Är en kopia av de något enklare spisarna som tillverkades på 1930-talet.

Idun No 1 tillverkas nu med samma hantverksskicklighet som på den gamla goda tiden, men med ännu tjockare gjutgods. Eldstadsluckan är tillverkad i extra tjockt gjutgods och med luckskydd på insidan. Ugnstaket är klätt med 18 mm tjock täljstensskiva. Spisens överhäll är dubbelt så tjock som originalet från 30-talet. Spisen kan fås med planslipade kokplattor eller ringsatser. Rökuttaget är flyttbart från bak till uppåt.

Smålandsspis 28

En kvalitetsspis tillverkad av extra tjockt gjutgods. En liten vedspis med rejäl eldstad men med lite mindre ugn. Spisen passar bra i fritidshuset eller i det lilla köket. Spisen levereras färdig för montering med rökanslutningar antingen bak eller upp och med spisringar.

För en extra kostnad kan planslipade kokplattor erhållas. Som extra tillbehör kan den monteras med benställning på en emaljerad golvplåt.

JD 27

Ett nytänk har givit JD 27 en hel stekhäll för maximal täthet och funktion. En glasad eldstadslucka ger elden ett härligt sken och stekhällen går även att få i keramiskt glas.

Den har även en stor bakugn. Fylls ugnen med en täljstenssats så håller den värmen en hel natt.

Den är CE-märkt och möter dagens miljökrav.

 

VIKING 30

Nya VIKING 30 är Sveriges mest sålda vedspis/köksspis.

Den har tillverkats sedan början av 1990-talet och har sålts i ca 6000-7000 exemplar (varav denna modellen togs fram 2005).

VIKING 30 är vacker och tidlös och genom den stora eldstadsluckan som ger mycket bra insyn till eldstaden vilket gör att man ser eldsflammorna tydligt. Jämfört med äldre smal spisar som tillverkats av Huskvarna/Norrahammar så är förbränningen den allra senaste i Viking 30. Röken går ca 1 m längre i den vilket gör att man kyler ner rökgaserna i spisen istället för att den åker rätt ut i skorstenen.

VIKING 30 finns för både bak- och upp montage. VIKING 30 är försedd med rektangulär kokplatta.